Alles over STORM op een rij

Storm_poster_visual

De speelfilm Storm: Letters van Vuur, was in het voorjaar van 2017 te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen. Deze familiefilm gaat over een jongen een meisje die leven in de beginperiode van de Reformatie en daar een spannend avontuur meemaken. Op deze pagina vind je informatie over Storm en de mogelijkheden hier iets mee te doen met jongeren.

DVD

De film is beschikbaar op dvd. Meer

Storm in huis

Lees hier hoe je de film thuis online kunt bekijken.

Over de film

De familiefilm is gesitueerd in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten, die door de Inquisitie wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel wordt veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

Voor jongeren

Als je iets met jongeren en reformatie wilt doen, kan deze film een passend middel zijn. Je ervaart iets van de gebeurtenissen in die tijd en de vragen waar mensen voor kwamen te staan. De film leent zich ook goed om met elkaar door te spreken over vragen als: Wat zou jij doen als je Storm was? Wat zou jij doen als je Marieke was? Welke keuzes maak jij als het om geloven gaat? Ben jij bereid om offers te brengen voor je geloof? Hoe denk jij dat je op een goede manier kunt samenleven met mensen die iets anders geloven? Etc.

Trailer

Bekijk hier de trailer van Storm.

Groepsbezoek

Voor het maken van een afspraak voor een groepsbezoek vanaf 19 januari 2017 kun je rechtstreeks contact opnemen met een plaatselijke bioscoop. Daarbij kun je afspraken maken over een aantrekkelijke kortingsregeling en eventueel andere zaken. De condities kunnen per bioscoop verschillen.

Het advies is om niet te lang te wachten met het plannen van een groepsbezoek, omdat vooraf nooit bekend is hoe lang een film draait. In sommige gevallen is het mogelijk om na de officiële looptijd van de film alsnog een speciale avond te plannen.

Een overzicht van deelnemende bioscopen vind je hier. Aanmelden kan ook hier.

Storm in Vlaanderen

Vanaf 1 maart 2017 is de film in de Vlaamse bioscopen te zien.

Multimediatour over Storm in Museum Catharijneconvent

Beleef de Real Deal in Museum Catharijneconvent en volg de multimediatour voor het hele gezin. Meer

Boek

Het boek bij de gelijknamige film is onlangs verschenen bij Aerial Media Company.

Verwerkingsmateriaal bij de film

  • Gratis verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen en kerken, ontwikkeld door Heilige Huisjes, is hier te downloaden.
  • Gratis lesmateriaal voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, ontwikkeld door Youngcrowds is hier te bestellen.

Gratis lesmateriaal voor een breed kerkelijke doelgroep en voor christelijke scholen naar aanleiding van 500 jaar Reformatie (dus niet specifiek gekoppeld aan Storm) vind je op www.reformatieactueel.nl

Website Storm

Ga hier naar de website Stormdefilm.

Premières buitenland

  • De Vlaamse première vindt plaats op zondag 19 februari 2017 in Antwerpen; opening Jeugdfilmfestival.
  • De Vlaamse première vindt plaats op zondag 26 februari 2017 in Antwerpen; Ketnet première.
  • De Luxemburgse première vindt plaats op zaterdag 11 maart 2017 tijdens het Luxemburg City Film Festival.
  • De Duitse première vindt plaats op donderdag 23 maart 2017, vermoedelijk in Wittenberg.

Makers

De speelfilm Storm Letters van Vuur is geregisseerd door Dennis Bots, geproduceerd door Phanta Basta! in coproductie met Iris Productions, Bulletproof Cupid, NTR en BNP Parisbas Fortis Film Finance in samenwerking met Refo500 en gefinancierd door het Nederlands Film-fonds, Nederlands Filmfonds Production Incentive, Dutch FilmWorks, Luxemburgs Filmfonds, CoBO fonds, Screen Flanders, Belgische Taks Shelter en Stichting Abraham Tuschinki Fonds.

Het script is gebaseerd op een idee van Refo500.