Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland.

Niet alleen met de historische binnenstad, maar ook met de Hollandse Biesbosch. Met daarnaast bijvoorbeeld de molens van Kinderdijk en het Nationaal Baggermuseum bieden de Drechtsteden veel voor de (inter-) nationale bezoekers. Kortom, Dordrecht is Holland in zakformaat.

Gemeente_Dordrecht.png

Virtuele tour door reformatiestad Dordrecht

Maak een virtuele wandeling door de reformatiestad Dordrecht en laat je leiden langs alle toeristische highlights en historische locaties. Rondkijken doe je met deze toer niet alleen buiten maar ook binnen bij hotels, winkeltjes, musea, cafés, restaurants en kerken. Klik hier voor meer informatie.

Segway Tour door Dordrecht

Op een nieuwe en vermakelijke manier de stad Dordrecht verkennen? Dat kan, met de Segway Tour door Dordrecht. Een prachtige route zal 2 uur lang verkend worden met de tweewielige mobielen van Segway. Een oefensessie hoort daar natuurlijk bij! Lees meer.

Stadswandelingen met een VVV gids

Stadswandelingen hebben over het algemeen de indruk saai en stoffig te zijn. Boekt u dan eens zo’n stadswandeling in onze regio en de stadsgidsen bewijzen u het tegendeel. Verschillende bezienswaardigheden zoals het Hof, de Grote Kerk, en de Groothoofdspoort komt u tegen tijdens uw wandeling. Klik hier voor meer informatie.

StadswandelingenDordrechtCities.png

Timelapse Dordrecht

TimeLapse-Dordrecht.png

Nationale Synode Dordrecht 1618/19

Ook op het gebied van politiek en religie speelde Dordrecht een vooraanstaande rol. In 1572 kwamen twaalf Hollandse steden in het geheim bijeen in Dordrecht om het verzet tegen de Spaanse overheersing te bundelen. Het was het begin van een zelfstandige Nederlandse staat. De Dordtse Synode van 1618/1619 maakte een einde aan religieuze twisten en gaf opdracht tot het maken van een eerste bijbelvertaling in het Nederlands, de Statenvertaling.

Adres

Gemeente Dordrecht
Spuiboulevard 300
3311GR Dordrecht
Nederland

Naar website

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren