Symposium: Kerkelijke eenheid, iets van vroeger?

Geplaatst: 16 september 2021

Naar overzicht

Symposium ter gelegenheid van 450 jaar Synode van Emden (1571) op 15 oktober 2021. Deze synode vormde feitelijk het geboorteuur van de gereformeerde kerken in de Nederlanden en stelde de eerste gereformeerde kerkorde op.

Kerkelijke eenheid

In een turbulente tijd van oorlog en onderdrukking vonden verschillende stromingen gereformeerden elkaar, gemotiveerd door hetzelfde doel: meer eenheid te brengen in het gereformeerde kerkelijke leven en dit beter te organiseren. Zouden wij vandaag de dag nog met dezelfde eensgezindheid bij elkaar kunnen komen of is die tijd definitief voorbij?

Symposium

Aan deze thematiek willen Refo500, de Theologische Universiteit Apeldoorn en Vereniging Protestants Nederland aandacht besteden tijdens een symposium op D.V. vrijdag 15 oktober 2021, 10.00 – 16.00 uur (inloop met koffie vanaf 09.30 uur) in de Theologische Universiteit, Wilhelminapark 4 te Apeldoorn. Als sprekers zijn vertegenwoordigers uitgenodigd vanuit de diverse gereformeerde denominaties: dr. E.A. de Boer (GKv), dr. C.T. de Groot (NGK), ds. J.G. Schenau (CGK), drs. P.J. Vergunst (GB), dr. W. van Vlastuin (HHK) en dr. W.A. Zondag (GG).

Drs. Chr. Boerke (TUA) zal een kerkhistorische terugblik op Emden 1571 verzorgen. De dag staat onder leiding van dr. H.J. Selderhuis. In de middag vindt een paneldiscussie plaats.

Kosten en aanmelding

Kosten voor deelname aan deze dag: € 45,00 p.p. incl. koffie/thee, lunch en hapje/drankje na afloop.

Deelnemers kunnen zich aanmelden door dit bedrag uiterlijk zaterdag 9 oktober over te maken op banknummer NL81 INGB 0007 3674 58 t.n.v. Schoolkas TU Apeldoorn, onder vermelding van EMDEN21.

Voor meer informatie kunt u terecht bij dr. H.J. Selderhuis: hjselderhuis@tua.nl.

Bij de organisatie van dit symposium wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren