Lees nu het nummer van Perspectief over gemeenschappelijk priesterschap

Geplaatst: 26 juli 2021

Naar overzicht

De Katholieke Vereniging voor Oecumene biedt in haar online uitgave van Perspectief de theologische bijdragen aan die gehouden zijn tijdens het symposium Priesterlijke zielen gevraagd (m/v) op 7 april jl.

Aanleiding voor het symposium was de publicatie van het proefschrift van dr. Martijn Pouw over grootheid en grenzen van het gemeenschappelijk priesterschap bij Luther en Calvijn. Het symposium bestond uit twee delen. Na een presentatie door Martijn Pouw reageerden drie vaktheologen op zijn studie. In het tweede deel kwamen drie mensen aan het woord die vanuit leefsituatie reflecteerden op hun roeping: een burgemeester, een ondernemer en een huisvrouw. Het symposium werd met een slotbeschouwing van prof. dr. Herwi Rikhof afgesloten.

Ga hier naar Perspectief.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren