24 januari Start Maand van de Bijbel

Geplaatst: 21 januari 2020

Naar overzicht

Het openingsevent vindt plaats in de Abdij van Egmond.

Op 24 januari start de Maand van de Bijbel. De Maand van de Bijbel loopt tot en met Valentijnsdag, 14 februari en begint als een evenement in de Abdij van Egmond op 24 januari 2020. Daar zijn de hele dag workshops over en met de Bijbel. Op die dag wordt ook het essay van Jacobine Geel gepresenteerd, dat zij speciaal voor de Maand van de Bijbel schreef.

Tijdens dit start-event op 24 januari zullen praktische workshops centraal staan, die de Bijbel op andere manieren laten klinken dan veelal gebruikelijk. Overweeg eens ‘wandelen met de Bijbel’ of luister hoe de gehele brief van de apostel Paulus aan de Romeinen wordt voorgelezen (zoals hij voor ogen had tijdens het schrijven). De Bijbel komt ook heel anders tot je als je de woorden niet hoort, maar overschrijft. Of ze zelf zingt, samen met de monniken. Tijdens deze gratis toegankelijke dag wordt ook het Maand van de Bijbel-essay ‘Vele kamers’ van Jacobine Geel gepresenteerd. Voor deze dag dient u zich op te geven bij de Abdij van Egmond. Het programma van de dag vindt u hier.

Essay Vele kamers

De Bijbel is volgens Jacobine Geel een boek dat in de loop van de vele eeuwen bij elkaar is geleefd en geloofd. Ook in haar eigen leven waren er veel momenten waarop het boek een belangrijke plek innam. Hoe, wat en waar? Daarop probeert ze in dit essay antwoorden te formuleren. ‘Ik hoop dat mensen zelf in de Bijbel gaan ronddwalen. Er valt genoeg te beleven, ook als je niet aan de dogmatiek wilt toekomen. ’De Bijbel is volgens Jacobine Geel een boek dat in de loop van de vele eeuwen bij elkaar is geleefd en geloofd. Ook in haar eigen leven waren er veel momenten waarop het boek een belangrijke plek innam. Hoe, wat en waar? Daarop probeert ze in dit essay antwoorden te formuleren. Jacobine Geel, voortrekker van GGZ Nederland, is theologe en al jaren een gezicht van levensbeschouwelijke programma’s op de Nederlandse televisie.

Maand van de Bijbel

De Maand van de Bijbel is een initiatief van Uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, waar ook andere organisaties zoals Berne Media, het Nederlands Bijbelgenootschap, Elisabeth magazine, de Internationale Bijbelbond, Friesch Dagblad/Het Goede Leven, Nederlands Dagblad en Byblos aan deelnemen. Ook andere organisaties op het gebied van Bijbel en christelijke media kunnen aansluiten.

 

Meer

 

Evenementgegevens

Startdatum
24 januari 2020

Einddatum
24 februari 2020

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren