10 jaar Refo500

Geplaatst: 16 december 2019

Naar overzicht

Vandaag precies 10 jaar geleden is de Stichting Refo500 opgericht, met het doel aandacht te geven aan de betekenis van de reformatie.

Als middel is daarvoor het internationale platform Refo500 ontwikkeld, waarvan in de loop der jaren veel partners uit de hele wereld gebruik gemaakt hebben.

Stichting Refo500 is blij dat er veel belangstelling was en nog steeds is om samen te werken aan producties rondom de 16e-eeuwse reformaties (Refo500/RefoRC) en Early Modern Christianity (RefoRC) in het algemeen en ook dat die producties er in de loop der jaren in allerlei vormen en schakeringen zijn gekomen: samen met de partners hebben we gezorgd voor een bont palet aan boeken, films, tentoonstellingen, onderzoeksprojecten, conferenties en ga zo maar door.

De samenstelling van deze partners is in de loop der jaren gewijzigd, zowel qua aantal als qua type. Er lijkt een ontwikkeling gaande te zijn dat de academische instellingen in verhouding een groter aandeel krijgen in het partnerbestand. Gezien de voorbije jubilea hoeft dit geen verbazing te wekken. Het biedt ook perspectieven voor de toekomst omdat de academische wereld niet afhankelijk is van jubilea. Intussen denken we na met de RefoRC Board en het bestuur van Stichting Refo500 over nieuwe benaderingen, die tegelijkertijd het unieke karakter behouden zoals dat vooral in de netwerkfunctie gestalte krijgt.

Uit het feit dat per 1 januari 2020 twee nieuwe partners toetreden, namelijk de Katholieke Universiteit van Lublin en de Katholieke Universiteit van Eichstätt-Ingolstadt, blijkt de blijvende aantrekkelijkheid van Refo500. Daarom is de Stichting nog net zo enthousiast als tien jaar geleden.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren