Verwacht: Handboek Gereformeerd Kerkrecht

Geplaatst: 12 september 2019

Naar overzicht

In november 2019 verschijnt het Handboek Gereformeerd Kerkrecht (Herman J. Selderhuis, red.) bij Royal Jongbloed. Het idee voor het Handboek komt van Refo500 en verscheidene auteurs uit het platform werkten eraan mee.

Kerkrecht en kerkorde zijn voor kerken van essentieel belang. Dat geldt voor het functioneren van de kerk naar binnen toe als geloofsgemeenschap, maar ook voor het functioneren van de kerk als onderdeel van de samenleving.

Dit handboek beschrijft de geschiedenis, de theorie en de praktijk van het gereformeerde kerkrecht waarbij de actuele situatie van de kerk nadrukkelijk aan de orde komt. Het boek gaat in op de beginselen van de kerkordes die functioneren/van kracht zijn in de verschillende kerken die vanuit de Reformatie zijn voortgekomen, en is daarmee breed bruikbaar.

Het boek is gericht op allen die actief in de kerk werkzaam zijn en voor studenten die zich op hun kerkelijke taken voorbereiden.

Met bijdragen van:

Koos van den Berg, Tineke Boele-Noort, Christa Boerke, Leon van den Broeke, Willem-Jan van GentMarinus Golverdingen, Adriana van Harten-Tip, Bert de Hek, Rien Hoek, Miranda Renkema-Hoffman, Rens Schreuders, Herman J. Selderhuis, Wim Silfhout, Johannes Smit, Perry Storm, Herman Speelman, Willem van ’t Spijker, Hero Velema, Dingeman Quant, Albert Veuger, Wijnand Zondag.

 

Reserveer nu uw exemplaar.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren