Calvijn Verzameld

Geplaatst: 12 september 2019

Naar overzicht

Binnenkort verkrijgbaar in twee kloeke delen: Calvijn Verzameld. Een uitgave van KokBoekencentrum in samenwerking met Refo500.

Calvijn Verzameld bevat een selectie in twee delen uit het verzameld werk van Johannes Calvijn. Dat Jean Cauvin in Nederland al eeuwen Johannes Calvijn heet, zegt alles over de enorme invloed die de reformator de eeuwen door heeft gehad op de Nederlandse kerk en cultuur. Al vroeg verschenen vertalingen van met name zijn ‘Institutie’en zijn commentaren, maar tegelijk bleven veel van zijn kleinere werken onvertaald.

Daar brengt Calvijn Verzameld nu verandering in. Een team van Calvijn-deskundigen onder redactie van Herman J. Selderhuis presenteert hier een veelheid van voor het eerst of opnieuw vertaalde teksten, voorzien van een beknopte inleiding op elke tekst. Calvijn is meer dan ‘de man van één boek’ en hij is frisser, breder en actueler dan zijn portret doet vermoeden.

Aan de bundel werkten mee:

Arie Baars,  André Bas,  Machiel van den Berg, Ard Jan Biemond, Erik A. de Boer, Christa Boerke, Gerard Bosker, Hilde Bom,  Hildert Bronkhorst,  Leanie van Deelen, William de Hek, Peter Hoogstrate, Wulfert de Greef,  Jasper de Kok,  Jeannette Kreijkes-van Esch,  Wim Moehn, Michael Mulder, Cornelis A. de Niet, Eric Peels, Rinse Reeling Brouwer, Herman J. Selderhuis, Herman A. Speelman, Willeke van Ginkel-van Deelen, Hannie Vermeer-Pardoen, Wim van Vlastuin.

Reserveer nu uw exemplaar.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren