Uitverkoren of niet? Dat is de vraag op 4 september

Geplaatst: 21 augustus 2019

Naar overzicht

Vanwege de grote belangstelling voor de lezing van 13 augustus is er op 4 september 2019 een extra lezing ‘Uitverkoren of niet? Dat is de vraag’, door Maarten Wisse in het Museum Catharijneconvent.

De Biblebelt is een aanduiding voor zowel een regio als een antimoderne subcultuur. Diepe theologische overtuigingen bepalen de manier van leven. Een cruciaal begrip is de ‘uitverkiezing’ of ‘predestinatie’. Maarten Wisse vertelt u hier meer over.

In de predestinatie draait het – kort gezegd – om de vraag of je uitverkoren bent en naar de hemel gaat. Alle religieuze activiteit is erop gericht om erachter te komen of dit zo is. Of ligt het toch genuanceerder? En is het eigenlijk vol te houden om je zo helemaal alleen aan Gods genade uit te leveren of komt er toch ook allerlei menselijke activiteit bij kijken? Welke activiteiten zijn dat dan? Over dergelijke vragen gaat deze lezing.

Over de spreker

Maarten Wisse is hoogleraar dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, locatie Amsterdam. Zelf afkomstig uit de Biblebelt wisselt hij als lid van het Dutch Biblebelt Network een perspectief van binnenuit moeiteloos af met een blik van buitenaf.

Lees meer

Foto: Reformatorisch Dagblad

Evenementgegevens

Datum
31 mei 2020

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren