Lezing over Anna Maria van Schurman

Geplaatst: 3 juni 2019

Naar overzicht

Anna Maria van Schurman, de eerste vrouwelijke studente van Nederland, staat centraal tijdens een lezing van Pieta van Beek in het Catharijneconvent. De lezing vindt plaats op dinsdag 16 juli van 14.00 tot 15.00 in het auditorium van het museum.

Driehonderd jaar na haar dood kwam Anna Maria van Schurman voor Pieta van Beek tot leven. Vooral de historische roman van Dieuwke Winsemius Het grote geheim van Anna Maria van Schurman (1978) opende Pieta van Beek de ogen. Met dat boek in de hand kon zij haar ouders ervan overtuigen dat meisjes wèl mochten studeren en niet gedoemd waren tot een leven lang huishoudelijk werk. Sinds die tijd is Anna Maria van Schurman in min of meerdere mate in haar leven aanwezig en is ze de inspiratiebron voor haar studies en feministisch onderzoek.

 

Over de spreker

Pieta van Beek is wetenschappelijk onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Stellenbosch. Ze studeerde Nederlands (drs. 1987), Klassieke talen (dr. 1997), Ou Nabye Oosterse Studies (MA cum laude, 2004) en promoveerde op de Opuscula Hebraea, Graeca, Latina et Gallica, prosaica et metrica van Anna Maria van Schurman.

 

Anna Maria van Schurman

Pieta van Beek is expert op het gebied van het leven en werk van Anna Maria van Schurman.

 

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 16 juli van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling ‘Biblebelt’.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via de mail of door te bellen naar 030-231 38 35.

 

Meer

Evenementgegevens

Datum
16 juli 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren