Conferentie: Kerkmuren: zegen of vloek?

Geplaatst: 3 juni 2019

Naar overzicht

Kerkelijke eenheid en verdeeldheid staan centraal op de conferentie Kerkmuren: zegen of vloek?  die op 28 september 2019 wordt gehouden. Deze conferentie is georganiseerd ter gelegenheid van de publicatie van het boek Spirituele Oecumene.

Wat is de zin en onzin van kerkmuren? Zijn ze hecht of worden ze steeds meer geslecht? Er is tegenwoordig in toenemende mate geestelijke herkenning over kerkmuren heen. Welke kansen en uitdagingen biedt dat voor een wereldwijde geestelijke oecumene?

Deze en andere vragen komen aan de orde op de conferentie Kerkmuren: zegen of vloek? De kerk in de 21ste eeuw in het spanningsveld van een hoog- en laagkerkelijke spiritualiteit. Deze conferentie is georganiseerd door Vereniging Protestants Nederland en Uitgeverij De Banier/Labarum Academic. Sprekers zijn, onder anderen: Bram van de Beek, Eginhard Meijering, Patrick Nullens, Herman Speelman, Tjeerd Visser, Wim van Vlastuin, Klaas van der Zwaag. Ze gaan in debat onder leiding van Andries Knevel. De conferentie vindt plaats in Amersfoort.

De conferentie wordt gehouden ter gelegenheid van de publicatie van het boek Spirituele oecumene. Over de vele vormen van onze gezamenlijke en persoonlijke omgang met God. Aan dit boek werkten vijftig prominente theologen en kerkleiders, uit alle mogelijke kerkelijke tradities, mee. Het boek is vanaf  28 september verkrijgbaar.

U kunt zich intekenen voor dit boek en/of voor de conferentie via info@debanier.nl of door te bellen naar 055-5390650.

Flyer

Evenementgegevens

Datum
28 september 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren