Studiedag over Gewone Catechismus

Geplaatst: 9 mei 2019

Naar overzicht

‘Kun je leren geloven en helpt een catechismus daarbij?’ Die vraag staat centraal tijdens de studiemiddag over de net uitgekomen Gewone Catechismus. Deze studiemiddag wordt belegd op donderdag 6 juni in de Opstandingskerk in Houten.

Begin mei verscheen, na zes jaar van voorbereiding, de Gewone Catechismus, geschreven door de theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde.

Met deze nieuwe catechismus wil de redactie opnieuw verwoorden wat christenen geloven, in de taal van deze tijd. Hiermee is de Gewone Catechismus een instrument voor jeugdwerkers, missionair werkers, predikanten en iedereen die zich bezig houdt met de overdracht van het christelijke geloof. Om hen te helpen bij het inzetten van de Gewone Catechismus wil de redactie graag met hen in gesprek gaan.

Gewone Catechismus

Om dit vorm te geven wordt er donderdag 6 juni een studiemiddag gehouden, met als centrale vraag: Kun je leren geloven en helpt een catechismus daarbij?

 

Programma

  • Opening door uitgever Arjen van Trigt;
  • Verantwoording door de redactie, bestaande uit Arnold Huijgen, Theo Pleizier en Dolf te Velde.
  • Hoe kan de Gewone Catechismus helpen bij geloofsoverdracht? Reacties van o.a. Laurens Snoek, docent catechetiek aan de TUA en Jan Maarten Goedhart, teamleider Focus bij IZB
  • Pauze
  • Forum bestaande uit de redactie, aangevuld met dr. Wim Verboom (lid brede redactie) o.l.v. Leantine Dekker (lid brede redactie).
  • Aanwezigen worden aangezet tot het actief nadenken over verwoording van geloofsinhoud.
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen aan de redactie.
  • Afsluitende reflectie van dr. Wim Verboom.

 

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd voor dit mini-symposium. U kunt zich aanmelden via promotie@kokboekencentrum.nl o.v.v. mini-symposium Gewone Catechismus?

Plaats: Houten, Opstandingskerk, Het kant 1, 3995 DZ, Houten.

Datum en tijd: 6 juni 2019 – 13.00 – 16.00 uur.

 

Meer over de Gewone Catechismus

Evenementgegevens

Datum
6 juni 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren