Lezing: De nieuwe schat van het Utrechtse kapittel

Geplaatst: 9 mei 2019

Naar overzicht

Lezing door Richard de BeerĀ over unieke middeleeuwse stukken die zich nu in de collectie van Museum Catharijneconvent bevinden. Donderdag 16 mei van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het Museum Catharijneconvent.

Met de komst van de reformatie in het laatste kwart van de zestiende eeuw werd de schat van de Utrechtse dom en haar kapittel ontmanteld. Een gedeelte wordt nu bewaard in Museum Catharijneconvent.

Donderdag 16 mei, 14.00 – 15.00 uur
Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht

Over de lezing

In 1633 richtte de leider van de clandestien geworden katholieke kerk in Noord-Nederland, apostolisch vicaris Philippus Rovenius, een nieuwe adviesraad op voor de Utrechtse kerk. Zij ontfermde zich over diverse bewaard gebleven schatten uit de middeleeuwse Nederlandse kerken. Richard de Beer vertelt over deze middeleeuwse stukken die zich nu in de collectie van het museum bevinden.

Over de spreker

Richard de Beer is consulent en conservator van het erfgoed van de Oudkatholieke kerk in Nederland bij Museum Catharijneconvent

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op donderdag 16 mei van 14.00-15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.

Meer

Evenementgegevens

Datum
16 mei 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren