Synode 5D beschikbaar tot en met 29 mei

Geplaatst: 8 mei 2019

Naar overzicht

Tot en met 29 mei kunt u bij uw bezoek aan Dordrecht gebruik maken van de prachtige app Synode 5D. Deze app biedt een virtuele 3D-reconstructie van hoe de stad er tijdens de synode, in 1618/1619, uitzag.

Synode 5D is een nog nooit eerder vertoonde, 3D virtuele reconstructie van het verleden. Dwaal rond langs prachtig vormgegeven gevels, havens en poorten en lees over het dagelijks leven, kunst en architectuur, religie, de Synode van Dordt en over handel en politiek. Uniek in Nederland, is dit een meeslepende en nieuwe manier om de geschiedenis te ontdekken.

 

Verrassende verhalen

Synode 5D is een digitaal platform, dat thuis vanachter de pc kan worden bezocht: www.synode5d.nl of ter plekke – met telefoon of tablet via de gratis app synode 5D. Op zes plekken in de binnenstad duik je in het verleden van Dordrecht en kom je verrassende zaken te weten. Lees over Jacob de Witt, de ‘banckroetkoopman’, de Grote Kerk met haar stompe toren, de gasten van café de ‘Naedorst’, de Kleine IJstijd en nog veel meer. Voor kinderen van groep 5 t/m 8 is er een speciale kinderversie. De route loopt dwars door het centrum van Dordrecht, van de Groothoofdspoort via de Wijnstraat naar de Doelstraat.

 

Voor iedereen

Synode 5D is geschikt voor alle leeftijden en niveaus: van kinderen en dagjesmensen tot studenten en experts op het gebied van (kunst & architectuur)geschiedenis, erfgoed, vormgeving en religie. Beschikbaar in het Nederlands en Engels. Ambassadeur van Synode 5D is Maarten van Rossem, ’s lands bekendste historicus en liefhebber van Dordrecht.

 

Meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren