Gewone Catechismus. Christelijk geloof in 100 vragen en antwoorden

Geplaatst: 8 mei 2019

Naar overzicht

In de voetsporen van Luther, Calvijn, Ursinus en vele anderen, hebben Arnold Huijgen, Theo Pleizier en Dolf te Velde een catechismus geschreven. Deze catechismus is verschenen bij KokBoekencentrum met als titel: Gewone Catechismus. Christelijk geloof in 100 vragen en antwoorden.

De Gewone Catechismus wil de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier overdragen aan volgende generaties en hen inspireren. Dit ‘leerboek’ bestaat uit 100 vragen en antwoorden, en heeft een duidelijke en doordachte structuur. Naast de tekst van de vragen en antwoorden is ook per antwoord een korte toelichting opgenomen.

 

Gewone Catechismus

De Gewone Catechismus beoogt geen nieuwe belijdenis te zijn, maar heeft tot doel de inhoud van het christelijke geloof op een hedendaagse manier over te dragen aan volgende generaties en hen te inspireren vanuit het geloof te leven.

De eerste vraag van de Gewone Catechismus luidt als volgt: “Waarin vind jij je geluk?” Het antwoord: “Mijn geluk is dat Jezus Christus mij gevonden heeft. Hij offerde zichzelf op om mij thuis te brengen in de liefde van God. Zijn Geest maakt in mij de hoop wakker op Gods nieuwe toekomst, voor mij en heel de wereld.”

Verder lezen?

Meer

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren