Debatbijeenkomst: Oecumene met Rome: Kans of bedreiging?

Geplaatst: 26 april 2019

Naar overzicht

Zaterdag 25 mei vindt een debatbijeenkomst plaats met als thema: Oecumene met Rome: Kans of bedreiging? De debatbijeenkomst is georganiseerd door Protestants Nederland.

Is oecumene met Rome nastrevenswaardig en goed, of moeten protestanten vooral uitkijken voor het rooms-katholicisme? Om die vraag gaat het in de debatbijeenkomst van vereniging Protestants Nederland. Een breed pallet aan sprekers, zowel uit de rooms-katholieke als uit de protestantse en gereformeerde traditie, buigt zich over deze spannende thematiek.

 

Programma

13.30 uur: opening door de voorzitter, ds. J.M.J. Kieviet;

13.40 uur: dr. Klaas van der Zwaag, hoofdredacteur Protestants Nederland: Dialoog met Rome: Impasse of nieuwe kansen? Reflecties op de huidige stand van zaken.

13.55 uur: dr. Anton ten Klooster, priester in aartsbisdom Utrecht en docent aan de Tilburg School of Theology: Kunnen protestanten en katholieken elkaar in de sola’s van de Reformatie vinden?

14.20 uur: dr. Matthijs van Ittersum, reformatorisch docent en gepromoveerd op Augustinus en Ratzinger: De reformatorische gezindte en haar verhouding tot Rome: stereotypen of eerlijke beeldvorming?

14.45 uur: declamatie door Mirjam Rolfes-Stam;

14.55 uur: samenzang Te Deum (Ambrosiaanse lofzang), onder muzikale begeleiding;

15.05 uur: pauze;

15.30 uur: gesprek met de inleiders, onder leiding van een gespreksleider;

16.00 uur: sluiting door ds. J.J. Verhaar;

16.05-16.45 uur: informeel samenzijn.

 

Praktische informatie

De debatbijeenkomst vindt plaats in de wijkzaal Pauluskerk, Albertine Agensstraat 2, 3314 LC Dordrecht. De debatbijeenkomst begint om 13.30. Voorafgaand aan het debat is van 10.00-12.00 uur, de jaarvergadering van Protestants Nederland.

Meer

 

Afbeelding: De bekering van Augustinus (Gozzoli, vijftiende eeuw).

Evenementgegevens

Datum
25 mei 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren