16 april Live Magazine: Talkshow met Lucas de Man

Geplaatst: 11 april 2019

Naar overzicht

Samen met Studio Polat organiseert het Dordrechts Museum een ‘live-magazine’, een talkshow met verschillende interviews, gesproken columns, muziek en filmfragmenten uit het werk ‘Liever Turks dan Paaps” van regisseur, fotograaf Ahmet Polat

Een avond die verrassende inzichten oplevert over het calvinisme als cultureel en religieus fenomeen en de overeenkomsten met de islam en de culturele geschiedenis van het Ottomaanse Rijk.

Voor de tentoonstelling Werk, bid & bewonder in het Dordrechts Museum maakte oud-Fotograaf Des Vaderlands Ahmet Polat de film-installatie Liever Turks dan Paaps. “De talkshowop 16 april zie ik eigenlijk als een vervolg op wat ik met mijn drieluik wil duidelijk maken” aldus Ahmet Polat.

Het live-magazine op 16 april wordt gepresenteerd door theatermaker en presentator Lucas De Man, o.a. bekend van het tv-programma Kunstuur. Hij zal met Ahmet Polat in gesprek gaan over zijn bevindingen tijdens zijn onderzoek dat geleid heeft tot de film-installatie. Sprekers zullen onder meer ingaan op de historische context tussen calvinisme en het Ottomaanse Rijk, wat ook wel ‘calvinoturkisme’ wordt genoemd. Ook theoloog Janneke Stegeman en islamoloog Anne Dijk zijn te gast. Zij werpen hun licht op het thema en kijken naar wat ons bindt. Aan de hand van Polat’s filmfragmenten zal Lucas De Man in dialoog gaan met het publiek in de zaal. Rapper Jay-Way verzorgt de muzikale omlijsting.

Tickets bestellen

Alleen online. Ga voor meer informatie naar de website van het Dordrechts Museum.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren