Nu antiquarisch verkrijgbaar: Beschryvinge der Stad Dordrecht

Geplaatst: 2 april 2019

Naar overzicht

Boekhandel en Antiquariaat De Roo biedt het zeldzame boek Beschryvinge der Stad Dordrecht (jaar van uitgave: 1677) te koop aan.

Volledige titel

Beschryvinge der Stad Dordrecht, Vervatende Haar Begin, Opkomst, Toeneming, en verdere Stant. Opgezocht, in ’t Licht gebracht, en Vertoond, met vele Voorname Voor-Rechten, Hand-Vesten, Keuren, en Oude-Herkomen. Als mede een Verzamelinge van eenige Geslacht-Boomen, der Adelijke, Aal-Oude, en Aanzienlijke Heeren-Geslachten, van, en in, Dordrecht, enz. Zijnde de Vornoemde Beschryvinge, Geçierd, en Verrijkt, met Verscheyde Kopre Konst-Platen.

 

 

Informatie

2 delen, (titelprent, 14, portret) 688, (2) 691-1358 (24) p. Origineel goud-bestempeld Leer met ribben, 4° (Uiteinden van de ruggen iets sleets, boekblok plaatselijk licht gebruind/vochtvlekkig, met een extra ingevoegd wapenschild tussen pagina 724 en 725 en 1130 en 1131. Beschrijving van de stad Dordrecht door de historicus Matthys Balen, 1611-1691. Het werk bevat een toegankelijke beschrijving van de vroege geschiedenis van deze belangrijke Nederlandse stad. Rijkelijk geïllustreerd met een titelprent en een portret van Balen gegraveerd door Romeyn de Hooghe, een grote uitvouwbare kaart van Dordrecht, een uitvouwbare tabel met wapenschilden, 10 portretten van edelmannen- waaronder het uitvouwbare portret van Andreas Colvius wat niet in de binderslijst staat-, 4 uitvouwbare gravures van historische gebeurtenissen, een stadsaanzicht en talloze gravures in de tekst met wapenschilden van de adelijke families van Dordrecht. Een mooie set met een extra bijgevoegd werk getiteld: ‘Register op de Geslachtsnamen voorkomende in de Beschrijvinge der Stad Dordrecht van Matthijs Balen 1677’ uitgegeven in 1909 door Martinus Nijhoff te ‘s-Gravenhage.)

Meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren