12 en 13 april: Scriptorium Manifestatie

Geplaatst: 2 april 2019

Naar overzicht

Op 12 en 13 april 2019 vindt de eerste Scriptorium Manifestatie plaats in de PThU in Amsterdam. Het thema is: Materialiteit, Productie, Kalligrafie en Iconografie van het Handgeschreven Religieuze boek in de Praktijk.

De Scriptorium Manifestatie wordt georganiseerd door het Scriptorium Collectief. Het Scriptorium Collectief is een onafhankelijk samenwerkingsverband van onderzoekers, ambachtsmeesters, conservators van universiteitsbibliotheken op het gebied van het vervaardigen, gebruiken en onderzoeken van het religieuze boek.

Het idee voor het Scriptorium Collectief werd geboren vanuit de activiteiten van de onderzoeksgroep Sources van de Protestantse Theologische Universiteit in samenwerking met de Vrije Universiteit, Universiteit van Utrecht en andere universiteiten.

Promotieboekje Scriptorium Collectief

Programma Scriptorium Manifestatie

Meer

Evenementgegevens

Startdatum
12 april 2019

Einddatum
13 april 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren