Conferentie ‘De theologie van Dordt en de kerk vandaag’

Geplaatst: 23 februari 2019

Naar overzicht

Wat is de betekenis van de theologie van Dordt voor de kerk van vandaag? Op 10 mei organiseren de Theologische Universiteit Apeldoorn, het Hersteld Hervormd Seminarie en de leerstoel Gereformeerde Godgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen een conferentie over deze vraag.

De conferentie probeert in beeld te krijgen wat de relevantie is van de theologie van Dordt zoals die met name in de Leerregels tot uitdrukking komt.

 

Sprekers

  • Wim van Vlastuin (Hersteld Hervormd Seminarie): Dordtse Katholiciteit en kerkelijke eenheid
  • Dolf te Velde (Theologische Universiteit Kampen): Geloof en Rechtvaardiging
  • Michael Haykin (Southern Baptist Theological Seminary, Louisville, Kentucky): Particular Baptists and the Reception of Dordt
  • Hanneke Schaap-Jonker (Kennisinstituut christelijke GGZ): Wedergeboorte, autonomie en ambivalentie: Dordt en psychologie
  • Arnold Huijgen (Theologische Universiteit Apeldoorn): Heiliging, volharding en overwinning
  • Henk van den Belt (Rijksuniversiteit Groningen): Zekerheid en aanvechting

 

Programma

Lees hier het programma.

 

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats van 9.30-16.00 in het gebouw van de Theologische Universiteit Apeldoorn, Wilhelminapark 4, Apeldoorn. Kosten voor deelname aan deze conferentie zijn € 35,- (voor studenten € 25,-) inclusief koffie, thee en lunch. Opgave voor deze conferentie kan door betaling van dit bedrag naar NL81 INGB 0007 3674 58 (Schoolkas TUA) onder vermelding van ‘Conferentie Dordt’ en met vermelding van uw naam en e-mailadres.

 

Meer

 

Michael Haykin - Theologie van Dordt

Michael Haykin, één van de sprekers op de conferentie.

 

 

Evenementgegevens

Datum
10 mei 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren