Nationale Synode brengt speciale synodezegels uit

Geplaatst: 4 februari 2019

Naar overzicht

PostNL, filatelistenvereniging Gabriël en stichting Nationale Synode brengen speciale postzegels uit ter gelegenheid van het vierhonderdjarige jubileum van de Synode van Dordrecht. De zegels zijn op 4 februari in Kampen gepresenteerd.

De Synode van Dordrecht was een kerkelijke vergadering die grote politieke, maatschappelijke en kerkelijke gevolgen had voor de toenmalige verenigde Nederlanden. De vergadering, die in 1618 en 1619 plaats had in Dordrecht, wordt tot en met mei 2019 uitgebreid herdacht. “De productie van de postzegels past in dat plaatje”, zegt ds. Gerrit de Fijter, voorzitter van de stuurgroep van de Nationale Synode.

Het vel telt drie postzegels. De eerste toont het voorblad van de eerste editie van de Statenvertaling en de tweede de vergadering van de  Synode van Dordrecht uit 1618-1619. De derde zegel toont een bijeenkomst van de Nationale Synode, nieuwe stijl, in de Grote Kerk in Dordrecht.

De samenwerking met filatelistenvereniging Gabriël is onder meer ingegeven door het succes van een eerdere productie. In 2017 gaf de vereniging in samenwerking met PostNL een postzegelvel uit naar aanleiding van 500 jaar Reformatie. Het nieuwe vel, waarvan er 1000 worden geproduceerd, geldt als een collectorsitem, maar de zegels zijn evengoed te hanteren voor reguliere postverzending. De verkoopprijs is € 3,00.

De zegels kunnen per e-mail worden besteld bij Filatelistenvereniging Gabriel, of bij Stichting Nationale Synode. Er wordt een fraai in kleur geïllustreerde kaart met informatie over de zegels in een enveloppe geleverd voor de prijs van € 4,- per stuk (+ eventuele portokosten). Afhalen is eventueel ook mogelijk. Stuur dan een e-mail naar één van bovengenoemde e-mailadressen.

De zegels zijn ook te verkrijgen bij PostNL voor € 3,-. Dan gaat het alleen om het postzegelvelletje, zonder de informatiekaart.

Meer

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren