Pamela Rosenkranz – Alien Blue Light

Geplaatst: 9 januari 2019

Naar overzicht

Tot 20 maart te zien in Zürich: Alien Blue Light, een kunstproject van Pamela Rosenkranz. Het project is geïnspireerd door het verhaal van Katharina von Zimmern, een van de weinige vrouwelijke reformatoren.

De expositie vindt plaats in het klooster van de Fraumünster. Deze ruimte vol oude tradities is gehuld in blauw licht – de kleur van beeldschermen. In de expositie zijn ook zandsculpturen te zien. Deze zandsculpturen zijn gebaseerd op prehistorische heiligdommen, maar ze zijn van dezelfde steen gemaakt als het klooster. Opvallend is dat Rosenkranz, in tegenstelling tot wat de oude vormen doen vermoeden, zeer moderne technieken gebruikt om de sculpturen te maken.

Zo wekt Rosenkranz in de expositie een gevoel op van tussen de tijden staan, waarin verleden en toekomst een samenspel vormen. De expositie zet aan het denken over onze religieuze praktijken en onze spiritualiteit, die gevormd zijn door de eenentwintigste eeuw, maar ook verbonden zijn met het verleden.

Meer (in het Duits)

 

Evenementgegevens

Startdatum
21 december 2018

Einddatum
20 maart 2019

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren