Thomas Kempis’ Dialoog met novicen 1 in het Nederlands

Geplaatst: 30 november 2018

Naar overzicht

Bij KokBoekencentrum is de Dialoog met novicen 1 van Thomas Kempis uitgekomen, vertaald en ingeleid door Frank de Roo. Het is de eerste keer dat een Nederlandse vertaling van dit werk verschijnt.

Dialoog met novicen 1 van Thomas Kempis is een theologisch werk waarin de roeping tot monnik wordt beschreven. Voor Thomas Kempis liep de veiligste weg naar God via het klooster. In Dialoog met novicen 1 staat het beslissende keuzemoment voor het klooster centraal.

Na De navolging van Christus kan de Dialoog met novicen Thomas’ belangrijkste werk worden genoemd. Het is een basiswerk voor de geschiedenis van de Moderne Devotie. Een inspirerend boek voor mensen die graag kloosters bezoeken en voor wie het leven van monniken tot de verbeelding spreekt. Dialoog met novicen is de eerste Nederlandse vertaling. Vertaler Frank de Roo kiest op grond van oude handschriften voor de schrijfwijze ‘Thomas Kempis’.

De spiritualiteit van de Moderne Devotie, waar Thomas Kempis een van de belangrijkste vertegenwoordigers van is, heeft grote invloed gehad op de theologie van de Reformatie. Ook in de Nadere Reformatie en in het Puritanisme was er grote waardering voor Kempis’ werken.

Het boek is te bestellen voor €14,99 bij KokBoekencentrum en de christelijke boekhandel.

Meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren