Live-stream opening Ode aan de Synode

Geplaatst: 7 november 2018

Naar overzicht

Op zaterdag 10 november 2018 is Koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van het jubileumprogramma Ode aan de Synode. Via de facebook-pagina van het Dordrechts Museum kunnen belangstellenden de live-stream volgen van de opening in de kerk.

De opening voor genodigden vindt zaterdag 10 november om 18.30 uur plaats in de Augustijnenkerk. Burgemeester Wouter Kolff verwelkomt de gasten en Peter Schoon (directeur Dordrechts Museum en voorzitter van de Programmacommissie Ode aan de Synode) geeft een korte introductie. Oud-vicepresident van de Raad van State, de heer Piet Hein Donner, houdt een verzoeningsrede. De koning leest een bij de gelegenheid passende passage uit de Statenbijbel, als eerbetoon aan dit belangrijke erfgoed.

Na het verlaten van de Augustijnenkerk -omstreeks 19.00 uur- zet de Koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. Ook dit wordt live uitgezonden via de Facebook pagina van Het Hof van Nederland.

Vervolgens wandelt de Koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. Daar opent de Koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder – Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme – door een bijzondere Statenbijbel neer te leggen bij de koninklijke bijbels die onderdeel zijn van de expositie.

De route is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrekt de Koning vanuit het Dordrechts Museum.

Facebookpagina Dordrechts Museum

 

Evenementgegevens

Datum
10 november 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren