Muziek uit de tijd van de Dordtse Synode in de Augustijnenkerk

Geplaatst: 1 november 2018

Naar overzicht

Op donderdagavond 15 november 2018 treden Gerard de Wit, kistorgel en Johanneke de Wit, blokfluit op in de eeuwenoude Augustijnenkerk te Dordrecht.

Heeft u altijd al willen weten hoe de muziek klonk in de tijd van de Synode van Dordrecht? Door dit concert maakt u kennis met deze muziek. Met kistorgel en blokfluit laten Gerard en Johanneke de Wit u beleven hoe de muziek uit de tijd van de Synode geklonken heeft. Enkele malen per jaar treedt het echtpaar Gerard de Wit en Johanneke de Wit op en delen zo hun grote passie. Het is altijd feest wanneer zij op het podium staan.

Gerard de Wit kent u ondermeer als artistiek leider van Dutch Baroque. Met zijn Dutch Baroque Orchestra en Dutch Baroque Vocal Consort voert hij jaarlijks een Passion van Bach uit in Zwijndrecht. Eind november dit jaar brengt hij als opmaat naar kerst de Hohe Messe van J.S. Bach ten gehore in de St. Janskerk te Gouda.

 

Gerard en Johanneke de Wit

Het concert wordt in het kader van de herdenking 400 jaar Synode georganiseerd door het Reformatieinstituut Dordrecht (RID). Gerard de Wit stelde voor deze avond een schitterend programma samen met enkele werken uit de Synodetijd van Sweelinck, Van Noordt en Van Eijck en verder werken uit de Barok van Corelli, Scarlatti, Telemann, Quantz, Pachebel, Boismortier en Bach.

Het concert begint om 20:15 uur en de toegang is vrij. Na afloop wordt aan de bezoekers een hapje en drankje aangeboden in de kerk.

De Augustijnenkerk bevindt zich aan de Voorstraat 216 te Dordrecht. Allen hartelijk welkom.

Meer

Evenementgegevens

Datum
15 november 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren