Stadswandeling: Geloven in Dordrecht

Geplaatst: 26 september 2018

Naar overzicht

Maak een stadswandeling door Dordrecht en ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven.

Dordrecht en geloof horen bij elkaar. De Grote Kerk is dé icoon van de stad. Dordrecht telt van oudsher veel kerkgenootschappen en andere religieuze en levensbeschouwelijke groeperingen. Elk met hun eigen plaatsen van samenkomst. Vooral het centrum van de stad dankt daar bijzondere gebouwen aan. Gebouwen met verhalen. Deze stadswandeling leidt u langs religieuze plekken in Dordrecht.

De route begint bij Het Hof van Nederland en neemt u mee langs onder andere de Augustijnenkerk, de Vrijmentselaarsloge, de Kloveniersdoelen (waar de synode van Dordrecht vergaderde) en eindigt bij de Grote Kerk van Dordrecht.

De Grote Kerk te Dordrecht, waar de stadswandeling eindigt.

 

Kaartjes van de wandeling zijn gratis af te halen bij de balie van Het Hof van Nederland. U kunt ook kiezen uit twee andere themawandelingen, namelijk: ‘Water en welvaart’ en ‘Oranjes in Dordrecht’. De afstand van de wandelroutes in ongeveer 3,5 kilometer.

Meer over de wandelingen

Meer over Het Hof van Nederland

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren