Geen dor leerstuk maar een levend liefdeslied

Geplaatst: 17 september 2018

Naar overzicht

Zo typeerde prof. Wim Verboom de Dordtse Leerregels afgelopen zaterdag tijdens het in Hasselt gehouden symposium van Protestants Nederland.

Zijn lezing presenteerde de Leerregels dan ook als een lied met vijf coupletten.

In aansluiting aan zijn lezing vond de presentatie plaats van de door hem gemaakte hertaling van de Dordtse Leerregels. In een goed gevulde Grote Kerk overhandigde Arjen van Trigt ( KokBoekencentrum) het eerste exemplaar van dit werkje aan de auteur.

Het symposium begon met een groetwoord van Eddy Bilder, burgemeester van Zwartewaterland, die op de betekenis van Dordt voor het leven en werken in zijn gemeente wees.

De hoogleraren Wim van Vlastuin en Herman Selderhuis waren de andere sprekers tijdens dit symposium. Van Vlastuin schetste de theologische discussies die aan de synode voorafgingen en wees op het eeuwigheidsbelang van de thematiek van Dordt. De bijzondere relaties tussen de kerk en de predikanten van Hasselt en de synode van Dordrecht werden door Selderhuis beschreven.

De teksten van de lezingen zullen in één van de volgende nummers van Protestants Nederland verschijnen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren