Lutherreis Duitsland

Geplaatst: 19 juli 2018

Naar overzicht

DrieTour biedt in november 2018 een fantastische zesdaagse Lutherreis aan.

Dichter bij Luther (ook in 2018 gaat de Reformatie verder)

De vele standbeelden die voor Maarten Luther zijn opgericht maken indruk op u. Al is het maar omdat hij steeds boven u uittorent. Maar is dat de echte Luther? De naam Luther roept bij de meeste van ons wel associaties op. Sommigen kennen een jaartal, 1517. En was er niet iets met 95 stellingen? Veel verder reikt de kennis vaak echter niet. Maar wie was Luther nou echt? En wat heeft hij allemaal teweeg gebracht? Op deze reis neemt Ds. Bert van der Woude u mee om kennis te maken met de man die 500 jaar geleden de wereld voorgoed veranderde.

Een bron van inspiratie

Erfurt, waar Luther zijn eerste liefdesgedichten schreef, is nog steeds een gezellige studentenstad. Wandelend over de Krämerbrücke kunt u zich voorstellen hoe Luther in een duel gewond raakte. De weken die hij daardoor aan bed gekluisterd was, gebruikte hij om luit te leren spelen. Zo ontdekte Luther de muziek en de emotionele kracht ervan. Als u zo dichter bij Luther komt, ontdekt u dat zijn muziek en verhalen eeuwen later nog altijd een bron van inspiratie zijn.

Een weloverwogen levensgenieter

U ziet de plek waar Luther vele uren achter zijn schrijftafel zat om de Bijbel te vertalen. Maar ook het landschap waardoor hij meestal te voet van plaats naar plaats trok. Luther genoot van een goed onderkomen en een overvloedige maaltijd. Hij dronk graag bier uit Torgau of Rijnwijn, maar ook de wijn uit zijn eigen geboortestreek. Een wijnproeverij laat u ontdekken dat Luther het leven liefhad, maar het nooit zag als iets dat vanzelf spreekt. Het goede leven is onbetaalbaar. Dat is in wezen ook de kern van zijn 95 stellingen.

Meer informatie

Evenementgegevens

Startdatum
12 november 2018

Einddatum
17 november 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren