Tentoonstelling in Hasselt over Synode van Dordrecht

Geplaatst: 6 juni 2018

Naar overzicht

In het pittoreske Hanzestadje Hasselt kunt u van 2 juli tot eind september 2018 de expositie ‘500 jaar Reformatie/400 jaar Synode van Dordrecht’ bezoeken.

Deze expositie is samengesteld door de werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging Hasselt met medewerking van Refo500 en de Vereniging Protestants Nederland.

De expositie is te vinden in het Oude Stadhuis aan de Markt 1 te Hasselt. van Hasselt.  Bij binnenkomst van de expositieruimte ziet u meteen een meters grote afbeelding zoals de kerk er in 1900 uitzag vanuit het koor richting het Knol orgel gezien. Vervolgens gaat u via de thema’s Moderne Devotie, Reformatie en Synode van Dordrecht naar de eerste helft van de twintigste eeuw in kerkelijk Hasselt.

Hasselt was (en is nog steeds) een Heilige Stede met de Hasselter Aflaat en stond onder de invloed van de Moderne Devotie. In het Agnietenklooster, slechts enige km buiten Hasselt, woonde Thomas a Kempis. Na de reformatie stonden er invloedrijke predikanten op de kansel, zoals Bogerman (de vader van de voorzitter van de Synode), Vogelius, Plancius (zoon van Petrus Plancius) en Bruna (voorvader van Dick Bruna).

De openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur (vanaf 11 september tot eind september zijn de openingstijden van 11 tot 15 uur). De toegang is gratis.

Meer informatie

Website TIP Hasselt

Evenementgegevens

Startdatum
2 juli 2018

Einddatum
30 september 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren