Duitsland: nog dichter bij Luther

Geplaatst: 25 april 2018

Naar overzicht

DrieTour organiseert vanaf 2 juli 2018 een zesdaagse rondreis per bus door Duitsland. Bezoek het land van Luther onder leiding van een deskundige gids.

Het aanslaan van de 95 stellingen in Wittenberg geldt als beginpunt van de Reformatie en is in 2017 uitbundig gevierd. Een minstens zo belangrijk moment is Luthers optreden op de rijksdag in Worms in april 1521. Op grond van zijn dagelijkse omgang met de bijbel en met een beroep op zijn geweten, houdt Luther vast aan zijn overtuiging. Die ene mens tegenover de ‘ganse christenheid’ is een keerpunt in de geschiedenis van Europa. Met deze reis volgt u Luther naar de plek van misschien wel het belangrijkste moment in zijn leven. Naast Worms bezoekt u Spiers, waar het woord ‘Protestanten’ zijn oorsprong heeft. Onderweg doet u Keulen en Marburg aan en heeft u verder alle tijd om de steden Mainz en Heidelberg in het spoor van Luther te verkennen.

Meer informatie

Evenementgegevens

Startdatum
2 juli 2018

Einddatum
7 juli 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren