Reken je heilig. Een cursus voor accountants

Geplaatst: 1 maart 2018

Naar overzicht

Nieuw in het programma van Refo500: Reken je heilig. Een cursus voor accountants. De eerste cursussen worden in het najaar van 2018 gegeven.

“Accountants zijn geen heiligen”, kopte onlangs een landelijke krant. Dat zou je kunnen opvatten als: ook bij hen gaat wel eens wat mis. In een beroep waarin het dagelijks om geld gaat, liggen verleidingen immers op de loer en is het zaak om alert te blijven. Als de Bijbel zegt dat geldzucht de wortel is van alle kwaad, kun je dan eigenlijk wel een integer accountant zijn? Kun je een heilige zijn?
Anders dan de krantenkop, suggereert, zijn christenen volgens Luther wel heiligen. Maar juist daarom staan zij bloot aan verleidingen en aanvallen van de duivel. Dat uitgangspunt van Luther is een goede reden om eerlijk naar de eigen beroepshouding en de daarachter liggende waarden te kijken.

De cursus wordt gegeven op een locatie die van grote betekenis voor Martin Luther is geweest: kasteel de Wartburg in Eisenach.

Een cursus op niveau, ook letterlijk, voor accountants. Wie heilig wil zijn, stapt in de bus en gaat mee.

 

Cursusdata

5-7 september 2018 (aanmelden voor 1 juni 2018) GEANNULEERD
12-14 december 2018 (aanmelden voor 1 september 2018) GEANNULEERD

 

Cursusleiders

Prof. dr. Herman J. Selderhuis, directeur van Refo500 en hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit Apeldoorn
Karla Boersma, operationeel directeur Refo500

 

Lees hier meer informatie over deze unieke cursus.

Evenementgegevens

Startdatum
5 september 2018

Einddatum
7 september 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren