Stad Dordrecht herdenkt de Synode van Dordrecht 1618-19

Geplaatst: 20 februari 2018

Naar overzicht

Op 13 november 2018 is het 400 jaar geleden dat de Synode van Dordrecht begon. Dit was de eerste en enige internationale protestantse kerkvergadering in de vroegmoderne tijd.

De stad faciliteert en initieert lokale, regionale, nationale en internationale initiatieven met betrekking tot de synode en het calvinisme. Zeven maanden lang vinden er allerlei evenementen plaats in de stad in Zuid-Holland.

Dordrecht zal het revolutionaire karakter van de synode tonen in tentoonstellingen en conferenties. Het blijvende effect van de synode op het gedeelde erfgoed en de Nederlandse cultuur komt aan de orde, evenals de invloed van de synode in andere delen van de wereld, zoals Amerika en Zuid-Korea.

DE TENTOONSTELLING
Een van de evenementen is een grote tentoonstelling in het Dordrechts Museum met de voorlopige titel: Werk, bid en bewonder. Een nieuwe kijk op calvinisme en kunst. De expositie wordt op 10 november 2018 geopend.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren