Beste jaar tot nu toe…

Geplaatst: 24 januari 2018

Naar overzicht

Voor Museum Sjoel Elburg is 2017 een uitzonderlijk goed jaar geweest. Niet alleen werd de benodigde fondsenwerving voor verbouw en herinrichting naar tevredenheid  afgerond  maar het museum mocht ook een groot aantal bezoekers  verwelkomen.

Ruim zestienduizend betalende bezoekers wisten het museum in de Graaf Hendriksteeg  te vinden. Voorwaar een uitstekend resultaat voor een klein museum gevestigd in een steeg op het platteland. Het was tijdens een aantal middagen  bijna te druk. Op zo’n moment is het evident dat de geplande uitbreiding van de publieksruimte er moet komen.

De kleurrijke tentoonstelling Thema’s uit de Thora, quilts van Marlene Sanders en de unieke tentoonstelling Christendom en antisemitisme, tweeduizend jaar confrontatie  waren de grote publiekstrekkers.

Momenteel is  het weer een drukte van belang in de Graaf  Hendriksteeg maar nu zijn het niet de museumbezoekers maar werknemers van diverse (onder) aannemers die in en uit lopen. Want Museum Sjoel Elburg wordt uitgebreid met pand Zuiderwalstraat 11, verbouwd en heringericht.

Tot  6 juni aanstaande is het museum dan ook gesloten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren