Bachreis Drietour met Jan Luth

Geplaatst: 4 december 2017

Naar overzicht

Als vervolg op de Bachreis 2017 organiseert Drietour Reizen opnieuw een Bachreis, inclusief een bezoek aan de Thüringer Bachweken. De reis is van 12 tot 17 april 2018, reisleider is dr. Jan Luth.

Als vervolg op de Bachreis van 2017, die langs de bekende plaatsen voerde, maken we nu grotendeels een reis langs andere plaatsen die in Bachs leven een belangrijke rol speelden. Onder leiding van theoloog, muziekwetenschapper, organist en Bach-kenner Jan Luth bezoekt u de kerken en kapellen waar Bach het orgel bespeelde zoals die van de slotkapel van kasteel Altenburg, Störmthal, de Wenzelskirche van Naumburg en de slotkapel van kasteel Neu-Augustusburg Weissenfels. Natuurlijk gaan we ook naar Leipzig waar op zondag uit twee programma’s gekozen kan worden. Onderweg zal er in de bus informatie gegeven worden over deze nieuwe reis in de vorm van lezingen.

Ten tijde van deze reis vinden de Thüringer Bach weken plaats van 21 maart tot 15 april 2018, een van de meest vooraanstaande festivals van barokmuziek in Duitsland. Als de definitieve concertagenda beschikbaar is, kunnen we misschien tijdens deze reis nog een mooi concert bijwonen.

Meer informatie

Evenementgegevens

Startdatum
12 april 2018

Einddatum
17 april 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren