Lezing: Levi’s eerste kerstfeest

Geplaatst: 27 november 2017

Naar overzicht

Naar aanleiding van de spraakmakende tentoonstelling Christendom en antisemitisme heeft Museum Sjoel Elburg een aantal sprekers uitgenodigd om over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme te spreken.

Als derde in de reeks spreekt dr. Ewoud Sanders, journalist en historicus over het thema “Levi’s eerste kerstfeest”. Sinds het begin van de 19de eeuw zijn er in Nederland ruim tachtig protestantse – en rooms-katholieke jeugdverhalen over jodenbekering verschenen. Boeken waaruit liefde voor het joodse volk spreekt maar die tegelijkertijd niet vrij zijn van antisemitisme.

De lezing vindt plaats op donderdag 30 november 2017 in Gebouw Rehoboth, Bloemstraat 18 te Elburg. Aanvang: 19.30 uur. De toegang is gratis is. Na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.
Parkeren: ruime parkeergelegenheid aan de Zwolscheweg, 250 meter lopen naar Gebouw Rehoboth

In de tentoonstelling Christendom en antisemitisme worden twee millennia christendom en antisemitisme onderverdeeld in drie periodes: het Jodendom en christendom in de eerste eeuwen, de Reformaties en visies op joden in de 16e en 18e eeuw, en christendom en modern antisemitisme. De opzet van de tentoonstelling sluit daarmee nauw aan bij de doelstelling van Museum Sjoel Elburg om historische onderwerpen zó te presenteren dat ze relevant zijn voor het heden. De tentoonstelling is nog t/m 6 januari 2018 in Museum Sjoel Elburg te bezoeken.

Meer

Evenementgegevens

Datum
30 november 2017

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren