Open colleges christelijke wereldbeschouwing: geschiedenis en relevantie

Geplaatst: 13 november 2017

Naar overzicht

Op de donderdagen 19 en 26 april, 3, 24 en 31 mei en 7 en 14 juni (gewijzigde data) geeft prof. dr. H. van den Belt open colleges (PAO) over de geschiedenis en relevantie van een christelijke wereldbeschouwing.

Na een historische inleiding en kennismaking met het concept ‘worldview’ of ‘wereldbeschouwing’ aan de hand van teksten van de theologen James Orr (1844-1913) en Herman Bavinck (1854-1921) behandelt de cursus enkele thema’s uit de christelijke traditie en de verwerking daarvan in de gereformeerde theologie. Het gaat daarbij niet om een dogmatische behandeling van de thema’s maar relevantie van deze thema’s voor een christelijk perspectief op de natuur, de geschiedenis en de mens. De tekst van de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel fungeert als ‘aangever’ van de thema’s: Godsbeeld, schepping, geschiedenis, verlossing, het Woord, de kerk en de mens in eschatologisch perspectief.

Meer informatie

Evenementgegevens

Datum
19 april 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren