Columnwedstrijd voor jong en oud

Geplaatst: 11 oktober 2017

Naar overzicht

Hier sta ik. Ik kan niet anders is de titel van de columnwedstrijd die KRO-NCRV en Museum Catharijneconvent organiseren.

Het KRO-NCRV-radioprogramma Zin in Weekend en het Museum Catharijneconvent organiseren een columnwedstrijd in het kader van 500 jaar Reformatie. Belangstellenden worden uitgedaagd een kritische tekst in te sturen, geïnspireerd door Maarten Luther. Deze augustijn klaagde een half millennium geleden de kerk aan en deed voorstellen tot hervorming. Van ketterij beschuldigd, weigerde hij zijn ideeën te herroepen en zei: “Hier sta ik. Ik kan niet anders. Zo waarlijk helpe mij God almachtig.”

De opdracht luidt: ‘Schrijf een persoonlijk geïnspireerde column van maximaal 350 woorden, waarbij de uitspraak “Hier sta ik; ik kan niet anders” de leidraad is.’

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury:

  • Wilfred Kemp, presentator KRO-NCRV, voorzitter
  • Tanja Kootte, conservator Museum Catharijneconvent
  • Monic Slingerland, chef opinieredactie Trouw
  • Alain Verheij, twittertheoloog
  • Angela de Jong, columnist AD, winnaar KRO-NCRV De Slimste Mens 2017

De winnaar ontvangt een exclusieve trofee en de column wordt uitgezonden in het radioprogramma Zin in Weekend (Radio 5, 18-19 uur).

De prijsuitreiking is op zondag 3 december in de live radio uitzending van Zin in Weekend in Museum Catharijneconvent. Daar is de tentoonstelling Luther van 22 september tot en met 28 januari te zien.

Stuur uw column vóór 31 oktober naar zininweekend@kro-ncrv.nl en vermeld ook uw persoonsgegevens en geboortedatum.

Meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren