Tischgespräche met Luther in Enschede

Geplaatst: 5 september 2017

Naar overzicht

11 oktober 2017 vanaf 18.00 uur, Ontmoetingskerk, Enschede.

In de tijd van Luther werden in academische kringen en in kloosters regelmatig Tischgespräche gehouden. Tijdens de maaltijd bespraken voor- en tegenstanders dan een of meer stellingen. Eerst kwam een voorstander van de stelling kort aan het woord, daarna een tegenstander en tot slot mochten ook de disgenoten hun zegje doen. Zo’n gespreksronde duurde ongeveer een kwartier, waarna men begon aan de volgende gang van de maaltijd. Maarten Luther heeft aan verschillende Tischgespräche deelgenomen.

De Commissie 500 jaar protestant organiseert een ronde Tischgespräche in de Ontmoetingskerk op woensdag 11 oktober. We gaan om 18:00 uur aan tafel.

Referenten: wethouder Jurgen van Houdt, journalist Toon Mesman, Paul Janse, pastor Monninkhof en de predikanten Aan het Rot, Dekker en Zuurmond.

Als u mee wilt eten en mee wilt praten bent u van harte welkom. De kosten voor de maaltijd bedragen € 5 per persoon. U kunt zich tot 8 oktober opgeven door een e-mail te sturen naar Hans Roordink.

Commissie 500 jaar protestant is een samenwerkingsverband van PG Bethel, CGK, GKv, NGK, PGE en Remonstrantse Gemeente Twente.

Meer

Evenementgegevens

Datum
11 oktober 2017

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren