500 jaar Reformatie in Hellendoorn-Nijverdal

Geplaatst: 7 augustus 2017

Naar overzicht

In Hellendoorn en Nijverdal is voor de maand oktober een aantrekkelijk programma samengesteld met een breed pallet aan activiteiten: een voorstelling, een film, een symposium, een zangavond en een cantatedienst.

Voorstelling Kom naar voren!

Sinds 31 oktober 2016 presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda  voorlieden van de Reformatie. In tekst en beeld, begeleid door een accordeon, komen de historische personen tot leven.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 uur in de Leerkamer, op de hoek van de Jac. Kapteijnstraat en de Zuid Esweg in Hellendoorn. Toegang gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van onkosten.

Lutherfilm

In deze film staat Luthers leven centraal.

De film is te zien op vrijdag 27 oktober 2017 om 19.30 uur in de Regenboog, Grotestraat 125 te Nijverdal; vanaf 19.00 uur koffie en thee. Toegang gratis, na afloop is er een collecte ter bestrijding van onkosten.

Symposium Reformatie 2.0

Het thema van het symposium is: Ecclesia Reformata semper reformanda ofwel: de kerk van de Hervorming moet steeds hervormd worden. Sprekers zijn: drs. Nynke Dijkstra-Algra (specialist missionaire gemeente PKN), Leo Fijen (eindverantwoordelijke Levensbeschouwing bij KRO-NCRV) en drs. Klaas van der Kamp (algemeen secretaris Raad van Kerken Nederland).

Het symposium vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2017 van 14.00 tot 16.30 in het Centrum, Constantijnstraat 7a te Nijverdal.

Orgelspel en samenzang

De Reformatie is van grote invloed geweest op de kerkmuzikale praktijk. Dat begon al met Maarten Luther zelf. In dit verband moet ook Johann Sebastian Bach genoemd worden. We zingen onder meer liederen van de Reformator en luisteren naar orgelwerken van de componist. Organist: Dick Sanderman

De zangavond vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2017 om 20.00 uur in de hervormde kerk, Dalvoordeweg 2 te Daarle; vanaf 19.30 uur koffie en thee. Toegang: gratis, na afloop wordt een collecte ter bestrijding van onkosten gehouden.

Cantatedienst Ein feste Burg (Johann Sebastian Bach)

Cantatedienst onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente Hellendoorn. Voorganger is dr. J.D.Th. Wassenaar. De cantate wordt uitgevoerd door het Kamerkoor van de Christelijke Oratorium Vereniging Noord-West Veluwe. De cantate die wordt uitgevoerd is ‘Ein feste Burg ist unser Gott’. In deze cantate heeft Bach het bekende Lutherlied op muziek gezet.

Op zondag 29 oktober 2017 om 19.00 uur in de protestantse kerk, Dorpsstraat 39 te Hellendoorn.

Meer informatie: Dr.J.D.Th.Wassenaar@hetnet.nl, tel. 0548-655635.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren