Nieuwe opname van Lutherlied: Ein neues Lied wir heben an

Geplaatst: 17 juli 2017

Naar overzicht

De Protestantse Cultuurkring Antwerpen (ProCAnt) heeft een geluidsopname laten maken van Luthers – vermoedelijk – eerste lied: Ein neues Lied wir heben an.

Luther schreef deze ballade toen hij het bericht ontving dat twee van zijn Antwerpse confraters, Johan van (den) Essen en Hendrik Voes, te Brussel als ketters op de brandstapel waren verbrand (1 juli 1523): De eerste martelaren van de Reformatie. De musici brengen het lied in 16e-eeuwse stijl, d.w.z. gearrangeerd voor zang, blokfluiten en gamba.

De opname van het lied kadert in de tentoonstelling die focust op de relatie tussen Antwerpen en Luther Een lutherse lente in Antwerpen. Tolerantie en repressie in de 16e-eeuw , waarin de rol van het Augustijnerklooster bijzonder wordt belicht.

Deze tentoonstelling is te bezoeken vanaf 4 augustus tot 31 oktober in de St-Andrieskerk (Augustijnenstraat, Antwerpen): Meer over de tentoonstelling

Uitvoering met originele tekst

Uitvoering met Nederlandse tekst

Meer info

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren