PRINT! De eerste pagina’s van een revolutie

Geplaatst: 16 juni 2017

Naar overzicht

Om het 500-jarig jubileum van de Reformatie te herdenken, presenteert het Internationaal Museum van de Reformatie (MIR) in Genève de tentoonstelling PRINT! De eerste pagina’s van een revolutie (4 juni-31 oktober 2017) en toont daarmee het historisch belang van de uitvinding van de boekdrukkunst.

Met de hulp van museumbezoekers ontstaat in de loop van de tentoonstelling een volledige Bijbel, gedrukt op een replica van de Gutenberg-drukpers en met authentieke technieken. Op 31 oktober, de laatste dag van de tentoonstelling, zal de Bijbel gebonden worden.

Titels uit de begintijd van de boekdrukkunst tonen de omwentelingen in de cultuur, wetenschap en religie van de 16e eeuw. Het museum toont zeldzame uitgaves van Luthers vertaling van het Nieuwe Testament en Erasmus’ Lof der Zotheid. Daarnaast zal een reeks evenementen de tentoonstelling begeleiden, waaronder lezingen en forumgesprekken.

Meer informatie

Evenementgegevens

Startdatum
4 juni 2017

Einddatum
31 oktober 2017

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren