Leren van Java : Eigentijdse aanvulling op de Heidelbergse Catechismus

Geplaatst: 10 juni 2017

Naar overzicht

Onlangs is het boek Leren van Java – Eigentijdse aanvulling op de Heidelbergse Catechismus van Henk Venema & Jaap Groen (red.) verschenen, uitgegeven met met logo van Refo500.

Waarom zouden wij in Nederland kennis nemen van een belijdenis die geschreven is door kerken op Java in Indonesië? Voor u ligt zo’n document, dat in 69 vragen en antwoorden handelt over cultuur, religieuze- en kerkelijke pluraliteit, politiek, economie, wetenschap en techniek. De toelichting van de vertalers geeft een boeiende inkijk op hoe men op Java aan de hand van de Bijbel een weg zoekt in zijn leefwereld. Twee bijdragen van Nederlandse theologen slaan een brug naar hedendaagse belijdenisvorming hier in Nederland. Dit document is een uitdaging voor wie zijn geloof wil belijden in de context van onze huidige maatschappij.

De GZB is een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland, opgericht in 1901, die momenteel ruim zestig zendingswerkers heeft uitgezonden, en in een groot aantal landen diverse projecten steunt. In Indonesië heeft de GZB contacten op Sulawesi en op Java. Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met OLINDO , een overlegplatform waarin naast de GZB nog een aantal andere gereformeerde zendingsorganisaties vertegenwoordigd zijn die banden hebben met kerken in Indonesië. Verschillende personen hebben aan dit boek meegewerkt, o.a. dr. Christian Goßweiler, dr. Dolf te Velde, en dr. Theo Pleizier, terwijl prof. dr. Wim Verboom een voorwoord heeft geschreven.

Het boek is rechtstreeks te bestellen bij www.boekscout.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren