Christendom en antisemitisme

Geplaatst: 6 juni 2017

Naar overzicht

Van 7 september 2017 tot en met 6 januari 2018 presenteert Museum Sjoel Elburg een spraakmakende tentoonstelling over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme. De tentoonstelling wil de kennis vergroten over de opmerkelijke rol van het christendom met betrekking tot het ontstaan en voortbestaan van het antisemitisme gedurende vele eeuwen.

In de tentoonstelling worden twee millennia christendom en antisemitisme onderverdeeld in drie periodes: het jodendom en christendom in de eerste eeuwen, de Reformaties en visies op joden in de 16e en 18e eeuw en christendom en modern antisemitisme. Per periode worden zowel de zwarte bladzijdes uit de geschiedenis belicht, als ook de positieve ontwikkelingen uit dezelfde periode. De opzet van de tentoonstelling sluit daarmee nauw aan bij de doelstelling van Museum Sjoel Elburg om historische onderwerpen zó te presenteren dat ze relevant zijn voor het heden.

Voor het samenstellen van de tentoonstelling is historicus dr. Bart Wallet, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, als gastconservator aangetrokken. Hij zal bij de tentoonstelling een gelijknamige publicatie schrijven.

Omdat er weinig objecten zijn die de complexe verhouding christendom en antisemitisme uitbeelden, zal Karel Kindermans een aantal wandgrote tekeningen maken waarin de verhouding tussen christendom en antisemitisme in beeld wordt gebracht.

Meer informatie

Evenementgegevens

Startdatum
7 september 2017

Einddatum
6 januari 2018

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren