Erasmus: Bijbels humanist en christen-pedagoog

Geplaatst: 15 mei 2017

Naar overzicht

Inspirerende nieuwe uitgave over het leven en werk van de invloedrijke hervormer Desiderius Erasmus.

Erasmus (1466-1536) was een christen-pedagoog en vraagbaak voor velen. Door de verschijning van zijn Griekse Nieuwe Testament, nu 500 jaar geleden, staat Erasmus volop in de belangstelling, mede door zijn nog steeds actuele boodschap.

De bijdragen in deze bundel zijn een uitwerking van een symposium over Erasmus (1467/69-1536), georganiseerd naar aanleiding van zijn vijfhonderd jaar geleden verschenen Griekse editie van het Nieuwe Testament. Dit symposium organiseerde Driestar educatief samen met Refo500. Deze Bijbeltekst gold eeuwenlang als de standaard. Verschillende vertalingen zijn hierop gebaseerd, waaronder de Statenvertaling. Erasmus hield zich verder intensief bezig met de vraag hoe de religieuze verdeeldheid kon worden opgeheven. Zijn opvattingen over opvoeding en onderwijs blijken ook invloedrijk onder gereformeerde pedagogen in de zeventiende eeuw.

De auteurs illustreren niet alleen Erasmus’ veelzijdigheid en zijn betekenis als christenhumanist, maar schenken ook aandacht aan zijn onderbelicht gebleven invloed binnen de protestants-christelijke traditie.

Auteur: Tom Hage (red.)

Bestel het boek in de webwinkel van Driestar educatief of als e-book bij De Banier.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren