Met je groep of klas naar Storm

Geplaatst: 12 april 2017

Naar overzicht

De speelfilm Storm. Letters van vuur draait nog steeds in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.

Over de film

De familiefilm is gesitueerd in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten, die door de Inquisitie wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel wordt veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

Voor jongeren

Als je iets met jongeren en reformatie wilt doen, kan deze film een passend middel zijn. Je ervaart iets van de gebeurtenissen in die tijd en de vragen waar mensen voor kwamen te staan. De film leent zich ook goed om met elkaar door te spreken over vragen als: Wat zou jij doen als je Storm was? Wat zou jij doen als je Marieke was? Welke keuzes maak jij als het om geloven gaat? Ben jij bereid om offers te brengen voor je geloof? Hoe denk jij dat je op een goede manier kunt samenleven met mensen die iets anders geloven? Etc.

Trailer

Bekijk hier de trailer van Storm.

Groepsbezoek

Voor het maken van een afspraak voor een groepsbezoek vanaf 19 januari 2017 kun je rechtstreeks contact opnemen met een plaatselijke bioscoop. Daarbij kun je afspraken maken over een aantrekkelijke kortingsregeling en eventueel andere zaken. De condities kunnen per bioscoop verschillen.

Het advies is om niet te lang te wachten met het plannen van een groepsbezoek, omdat vooraf nooit bekend is hoe lang een film draait. In sommige gevallen is het mogelijk om na de officiële looptijd van de film alsnog een speciale avond te plannen.

Een overzicht van deelnemende bioscopen vind je hier. Aanmelden kan ook hier.

Boek

Het boek bij de gelijknamige film is onlangs verschenen bij Aerial Media Company.

Verwerkingsmateriaal

Gratis verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen en kerken is hier te downloaden.
Gratis lesmateriaal voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs hier te bestellen.

Makers

De speelfilm Storm Letters van Vuur is geregisseerd door Dennis Bots en geschreven door Karen van Holst Pellekaan, geproduceerd door Phanta Basta! in coproductie met Iris Productions, Bulletproof Cupid, NTR en BNP Parisbas Fortis Film Finance in samenwerking met Refo500 en gefinancierd door het Nederlands Film-fonds, Nederlands Filmfonds Production Incentive, Dutch FilmWorks, Luxemburgs Filmfonds, CoBO fonds, Screen Flanders, Belgische Taks Shelter en Stichting Abraham Tuschinki Fonds.

Het script is gebaseerd op een idee van Refo500.

PhantaBasta.png  DutchFilmWorks.jpg   HeiligeHuisjes.png   Youngcrowds.jpg   Aerial.png

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren