14 januari 2017 voorpremière Storm in Gouda

Geplaatst: 13 december 2016

Naar overzicht

Gouda – Op 14 januari 2017 is de nieuwe jeugdthriller Storm Letters van vuur te zien in Gouda. Deze speciale voorpremière in Cinema Gouda is een initiatief van Refo500 en is de aftrap voor een jaar van activiteiten rondom 500 jaar Reformatie.

Refo500

Storm_poster_visual.jpgOp 14 januari om 15.30 uur is deze spannende film te zien in Cinema Gouda. De film speelt zich af in de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukkerszoon Storm en weesmeisje Marieke die vriendschap sluiten om Storms vader, betrapt bij het drukken van een verboden brief van Maarten Luther, in een race tegen de klok te redden van de brandstapel en te vechten voor ieders vrijheid. De film Storm Letters van vuur is mede op initiatief van Refo500 ontwikkeld om stil te staan bij 500 jaar reformatie. Vanaf 2010, het openingsprogramma Rewind-Forward vond ook plaats in Gouda, wil Refo500 als internationaal platform alle activiteiten naar aanleiding van 500 jaar reformatie stimuleren en onder de aandacht brengen.

In Gouda

Initiatiefnemers uit Refo500 en de Protestantse gemeente in Gouda bieden samen met Cinema Gouda op de 14e januari een totaalprogramma. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open en word je welkom geheten door tijdgenoten van Luther en Erasmus. Na een kopje koffie start de film om 15.30 uur en na afloop zijn de bezoekers uitgenodigd voor een sobere maaltijd uit die tijd. Aanmelden voor dit exclusieve programma kan via de site van Cinema Gouda.

Protestanten

De film Storm. Letters van vuur is een mooie opmaat voor zondag 15 januari. Dan zal de vorming van de Protestantse gemeente in Gouda gevierd worden in de St. Janskerk. De Hervormde en Gereformeerde kerken zullen dan formeel één kerk worden in Gouda.

In 2017 worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd waaronder een campagne 500 jaar Protestants georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. In juni komt de estafette die door alle 12 provincies trekt, aan in Zuid-Holland en op 10 juni zullen in Gouda hiervoor evenementen worden georganiseerd.

Meer

Lees hier meer over de speelfilm Storm.

PhantaBasta.png   DutchFilmWorks.jpg   500_jaar_protestant_PKN.jpg   Gemeente_Gouda.png

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren