Interactief lesmateriaal bij STORM

Geplaatst: 13 oktober 2016

Naar overzicht

Vanaf 19 januari 2017 is de nieuwe speelfilm Storm te zien in Nederlandse bioscopen en vanaf 22 februari in de Vlaamse. Speciaal bij deze film heeft Youngcrowds interactief lesmateriaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Over de film

Storm vertelt het verhaal van de 12-jarige Storm, zoon van drukker Klaas Voeten. Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim ook verboden teksten drukt. Storms moeder is het hier absoluut niet mee eens. Maar wanneer Klaas in het grootste geheim een opdracht krijgt om een belangrijke, verboden brief te drukken die de corruptie in de stad eindelijk zou kunnen stoppen, neemt hij die toch aan. Het veilige leventje van Storm komt volledig op de kop te staan als Klaas en Storm worden betrapt. Zijn vader wordt gearresteerd maar Storm vlucht net op tijd weg, met het origineel van de verboden brief…

Bekijk de teaser

Nu kan Storm geen kant meer op. Hij is het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe Inspecteur en zijn soldaten. Geholpen door Marieke, een weesmeisje die in de ondergrondse tunnels van de stad woont moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

Werkboekje en digitale les

Bij deze leerzame, Nederlandse film is educatief materiaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld. Het educatieve materiaal bestaat uit een werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les, geschikt voor jongeren in de leeftijd van 9-14 jaar.

In het lesmateriaal komen verschillende (historische) onderwerpen uit de film, zoals de Reformatie en vrijheid van meningsuiting. De onderwerpen worden geduid en in historisch perspectief geplaatst. In het materiaal is ook aandacht voor the making of van de film en leerlingen krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij Storm.

Bestellen

Binnenkort biedt Youngcrowds het materiaal rechtstreeks aan alle scholen in Nederland aan. U kunt de werkboekjes dan gratis bestellen voor uw leerlingen in een veelvoud van 30 exemplaren. Slechts de administatie- en verzendkosten van €9,24 excl. BTW worden in rekening gebracht. U ontvangt direct na uw bestelling hiervoor digitaal een factuur. Tevens is online een digitale les beschikbaar. Wees er snel bij, want op = op!

Bestel hier

Youngcrowds.jpg

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren