Cast STORM gepresenteerd in Kasteel Woerden

Geplaatst: 8 februari 2016

Naar overzicht

Vandaag is in Kasteel Woerden de cast gepresenteerd van STORM, de nieuwe spannende familiefilm van regisseur Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen), die speelt in de tijd van de reformatie. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Yorick van Wageningen een grote rol speelt als drukker Klaas, zijn nu Angela Schijf in rol van zijn vrouw Cecilia, Maarten Heijmans als dichter Alwin en Peter van den Begin als inquisiteur gepresenteerd.

Storm zelf wordt gespeeld door de 12-jarige Davy Gomez, bekend van de musicals De Kleine Blonde Dood en Pinokkio. Zijn tegenspeelster is Juna de Leeuw, bekend van de ZAPP serie De Leeuwenkuil en Trollie, in de rol van weesmeisje Marieke. Tenslotte speelt Egbert Jan Weeber de rol van monnik Jacob Proost.

Het eerste deel van de opnames is inmiddels afgerond in de Filmland Studios in Luxemburg. In maart vervolgen de opnames op diverse locaties in België en Nederland. De bioscooprelease staat vooralsnog gepland voor januari 2017, de unieke decors van STORM zullen later dat jaar te zien zijn in musea in Nederland, België en Duitsland.

Cast_Storm_foto_ANP.jpg

V.l.n.r.: Dennis Bots, Angela Schijf, Davy Gomez, Peter van den Begin, Juna de Leeuw en Maarten Heijmans
tijdens de castpresentatie van Storm, een avonturenfilm van regisseur Dennis Bots. ©anp.

Over de film

STORM speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) getuige is van de arrestatie van zijn vader Klaas (Van Wageningen). Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie en geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Het scenario is van Karen van Holst Pellekaan (OORLOGSGEHEIMEN, ‘TESSA’) en de film wordt geproduceerd door Phantavision met als coproducenten NTR, Bulletproof Cupid (BE) en Iris Productions (LUX), in samenwerking met mede-initiatiefnemer Refo500.

STORM_2.jpg

Over de makers

STORM wordt geproduceerd door hetzelfde team als dat van ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET (2012), OORLOGSGEHEIMEN (2014) en CODE M (2015). De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, BNP Paribas Fortis Film Finance, Abraham Tuschinski Fonds, Luxemburg Filmfonds en Screen Flanders.

Achtergrond

STORM speelt zich af in de late Middeleeuwen, tijdens de 16e-eeuwse reformatie, toen de vrijheid van meningsuiting in Nederland sterk onder druk stond. Dit leidde, mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst, tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar aan de opkomst van social media nu. De historische thriller raakt daarin thema’s die onverminderd actueel en relevant zijn.

In 2017 worden wereldwijd tal van evenementen georganiseerd ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie, gecoördineerd door Refo500, mede-initiatiefnemer van de film STORM. Afgeleid van de film brengt samenwerkingspartner Young Crowds lesmateriaal uit voor basis- en voortgezet onderwijs in Benelux en Duitsland en bewerkt scenarist Karen van Holst Pellekaan het filmscenario tot een spannende jeugdroman.

Bron: Dutch Film Works. Afbeeldingen: Ricardo Vaz Palma.

Lees hier het interview in het Nederlands Dagblad met Angela Schijf.

Phanta_Vision.jpg

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Naam E-mail

* Vul a.u.b. de getoonde veiligheidscode in:

Kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen:Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren